Cliff-House | Neptus 60 by Giancarlo Zema

Neptus 60

NEPTUS 60  |  Cliff-house with underwater view

Neptus 60 is a cliff-house that has been made to live in harmony with nature, designed by the Italian architect Giancarlo Zema. It allows you to completely enjoy the location next to the cliff, to look the sea and the wonderful underwater life. The project refers to the old Neptusis, little amphibious shellfishes that lived in the sea 500 milions years ago. The project consists of four elements. The different floors are connected by a winding staircase that overlooks the sea, and by a glass lift.

Neptus-01

The living area as a circular building anchored to the cliff, it has a living room with a large terrace and a night time area with three bedrooms overlooking the sea and toilets. The Observation deck as a little hanging capsule at 20 mts above sea level. It lets you look at the sea in a comfortable and private place. A little docking allows inhabitants to reach Neptus directly from the sea and a small underwater globe in acrylic at 10 mts below water level, allows you to observe the sea life.

Neptus-02